Visu vasaru varat stādīt zaļās pākšu pupiņas. Padomi izcilai ražai

Zaļās pākšu pupiņas ir izcili veselīgs augs, kuru uzturvērtība ir nenoliedzama. Iepazīstināsim ar dažiem būtiskiem padomiem, kā iegūt izcilu zaļo pupiņu ražu.

Zaļo pupiņu augšanas sezona ir gara. Sāciet stādīt zaļās pupiņas jebkurā laikā pēc tam, kad ir pārgājušas salnas un augsne sāk sasilt. Ik pēc divām nedēļām pievienojiet vēl dažus zaļo pupiņu stādus, lai ražu pagarinātu, un rudenī varētu novākt svaigas zaļās pupiņas. Tādējādi varat stādīt zaļās pupiņas visu vasaru. Maigas ziemas apgabalos jūs pat varat iestādīt vēl dažas zaļās pupiņas agrā rudenī, lai pagarinātu ražu vēl ilgāk.

Stādiet zaļās pupiņas auglīgā, labi drenētā augsnē vietā, kas saņem vismaz astoņas stundas saules gaismas. Atstatums ir atkarīgs no tā, kāda veida pupas jūs stādāt: parasti atstājiet 10-15 cm starp krūmu pupiņām un 15-20 cm  starp vīnogulāju pupiņām. Ir desmitiem labu pupiņu šķirņu, tāpēc uzmanīgi izlasiet sēklu iepakojumus, lai noteiktu, kuras vislabāk aug jūsu reģionā.

Lasi arī: Asinsvadu tīrīšana bez tabletēm! Asinsspiediens vienmēr būs 120 uz 80, ja lietosi šo ķiploku-citronu brīnumlīdzekli

Kad jūsu zaļajām pupiņām parādās ziedi, tas ir tikai dažu dienu jautājums, līdz noformējas pupiņas, jo to augšanas stadijas cikliski iet ātri. Novāciet zaļās pupiņas, kad pākstis vēl ir cietas, bet iekšējās sēklas vēl nav izspiedušās caur pākstīm. Ja gaidīsit pārāk ilgi, pupiņas būt stiegrainas. Vēl viens iemesls, lai laicīgi novāktu zaļo pupiņu ražu, ir tas, ka gaidīšana samazina jūsu ražu. Jo vairāk pupiņu noplūksiet, jo vairāk jaunu pupiņu tiks saražotas.

Zaļajām pupiņām augšanas sezonā ir nepieciešams regulārs ūdens – laistīšana jāveic vismaz 2 reizes nedēļā. Tomēr, izvairieties no pārmērīgas laistīšanas, kas var izraisīt sakņu puvi. Jālaista regulāri, bet ar mēru.

Perlka ir efektīvs kompostēšanās paātrinātājs. Mēslošanas līdzekli Perlka izmanto lielākoties augsnes uzlabošanai un dezinficēšanai, lai attīrītu zemi no sporām un kaitēkļiem (drātstārpiem, kailgliemežiem).

Pupiņas ir diezgan pašpietiekams augs, un tam pietiek ar labi mitru augsni un saules gaismu. Tomēr, lai augiem piešķirtu papildus kalciju un palielinātu auglību, pupiņas var mēslot ar perlka mēslojumu. Tas arī uzlabos augsnes struktūru. Tomēr ar šādu mēslojumu pietiks reizi sezonā.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment